Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία

Έλα να ανακαλύψουμε παρέα υλικά, τεχνικές και ιδέες για χειροτεχνίες

Εάν αγαπάς τις χειροτεχνίες και σου αρέσει να δοκιμάζεις συνέχεια καινούργιες τεχνικές και υλικά, τότε το σεμινάριο Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία είναι φτιαγμένο για σένα! Έλα να ανακαλύψουμε παρέα διαφορετικούς τρόπους για να εμπνευστείς και να κατασκευάσεις μικρά ή και μεγάλα project που θα σε γεμίσουν θετική και δημιουργική διάθεση.

Τι είναι το Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία;

Είναι ένα διασκεδαστικό σεμινάριο που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις ποικιλία τεχνικών.

Φαντάσου οτι έχεις την ευκαιρία να γραφτείς σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για μια ολόκληρη χρονιά και έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις 12 αυτοτελή μηνιαία σεμινάρια για διαφορετικές χειροτεχνίες που θα ήθελες πολύ να δοκιμάσεις. Μόνο που το καλλιτεχνικό αυτό εργαστήριο βρίσκεται στο σπίτι σου και εσύ μπορείς κάθε μήνα από την άνεσή του να ανακαλύπτεις νέες τεχνικές και υλικά και να μαθαίνεις για αυτά μέσα από βίντεο, ηλεκτρονικό υλικό και φυσικά πολλά πολλά project.

Τι περιλαμβάνει;

To Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία περιλαμβάνει:

 • Αναλυτικά επεξηγηματικά βίντεο για κάθε υλικό ή τεχνική που θα εξερευνήσουμε παρέα
 • Βίντεο παρουσίαση με τις διαφορετικές τεχνικές και τρόπους εφαρμογής τους
 • Βήμα βήμα οδηγίες για project όπου μπορείς να εφαρμόσεις τις τεχνικές αυτές
 • Λίστες υλικών και εργαλείων που θα χρειαστείς
 • Περισσότερες ιδέες και έμπνευση για να εξελίξεις τα όσα έμαθες και να τα συνδυάσεις και με άλλες τεχνικές
 • Λίστες με προτεινόμενα project για να εξασκηθείς περισσότερο στην τεχνική και το υλικό του μήνα

Μερικές από τις κατηγορίες που θα ανακαλύψουμε παρέα είναι: το decoupage, τα κεριά και το σαπούνι, τα στένσιλ και οι σφραγίδες, τα χρώματα για ύφασμα, οι τσόχες, το τσιμέντο, τα νήματα και άλλα...

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε αρχάριους στη χειροτεχνία και έτσι, περιλαμβάνει τεχνικές και υλικά που είναι εύκολο να εφαρμοστούν από κάποιον που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές.

Και για να σε προλάβω... όχι δεν θα χρειαστείς μια ολόκληρη περιουσία σε υλικά και εξοπλισμό για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το σεμινάριο αυτό!


 

Πώς δουλεύει το Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία;

Πρόκειται για ένα σεμινάριο με την μορφή ετήσιας συνδρομής.

Τι σημαίνει αυτό: Όταν αγοράζεις το σεμινάριο, πληρώνεις το συνολικό ποσό που θα σου στοιχίσει για έναν ολόκληρο χρόνο (60 ευρώ). Αμέσως αποκτάς πρόσβαση σε ένα εισαγωγικό κείμενο καλωσορίσματος που σου εξηγεί το τι θα κάνουμε παρέα μέσα στους ερχόμενους 12 μήνες και σε ενημερώνει για το τι υλικά, εξοπλισμό θα χρειαστείς για να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Την επόμενη ημέρα θα βρεις ένα email στο inbox σου που θα σε οδηγήσει στην πλατφόρμα για να παρακολουθήσεις την πρώτη ενότητα (π.χ. Decoupage).

Από εκεί και πέρα, μια φορά τον μήνα, άσχετα με το πότε έκανες την αγορά/ εγγραφή σου, θα λαμβάνεις από εμάς ένα email που θα σε ενημερώνει οτι το μάθημα/project του μήνα έχει δημοσιευτεί και μπορείς να το παρακολουθήσεις.

Κάθε δημοσιευμένο μάθημα/project θα παραμένει ανοιχτό για να το δεις όποτε και όσες φορές θέλεις για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μόλις ολοκληρωθεί η συνδρομή σου θα έχεις στη διάθεσή σου 12 μαθήματα/project καθώς και 4 επιπλέον εποχιακά project.

 

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου... η ιδέα προέκυψε από έναν συνδυασμό καταστάσεων που περιγράφουν την εποχή μας. Αφενός οι συνθήκες της καραντίνας, αφετέρου η ενασχόλησή μου με την ψηφιακή αποτοξίνωση, με οδήγησαν συχνά στη χειροτεχνία και στο πως αυτή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο εκτόνωσης και χαλάρωσης με ευεργετικές ιδιότητες.

Έχει αποδειχτεί ότι μέσα από την δημιουργία μπορούμε να μειώσουμε το στρες, να θεραπευτούμε από τραυματικές εμπειρίες, να βελτιώσουμε την μνήμη και τις νοητικές μας δεξιότητές, ακόμη και να καθυστερήσουμε την γήρανση του μυαλού μας. Η δημιουργία έχει την ίδια επίδραση στον εγκέφαλό μας που έχει και ο διαλογισμός και συχνά έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει και σαν φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Και εδώ ερχόμαστε στην ιδέα του σεμιναρίου. Το βασικό θέμα που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς είναι οτι διαθέτουμε μεν την διάθεση για να ασχοληθούμε με κάποια χειροτεχνία, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο να της αφιερώσουμε. Επιπλέον, μπορεί να μην θέλουμε να εμβαθύνουμε σε μια μόνο χειροτεχνία, αλλά σε μια δημιουργική απασχόληση γενικότερα. Ίσως δεν ξέρουμε καν τι μας αρέσει ή θέλουμε να ασχοληθούμε με ποικιλία υλικών και τεχνικών.

Σε όλα αυτά δίνει τη λύση το Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία

 • Αποτελείται από 12 διαφορετικές τεχνικές που απευθύνονται σε αρχάριους
 • Σε "ξεκουνάει" να ασχοληθείς με την χειροτεχνία του μήνα (με φιλικές ηλεκτρονικές υπενθυμίσεις) δίνοντας σου αρκετό περιθώριο χρόνου να τις ολοκληρώσεις με τον ρυθμό σου
 • Παράλληλα σου γλιτώνει χρόνο γιατί δεν χρειάζεται να σκεφτείς τι θα φτιάξεις και πως, ή τι υλικά θα χρειαστείς
 • Δεν χρειάζεται καν να φύγεις από το σπίτι σου για να πας σε κάποιο εργαστήριο ξοδεύοντας χρόνο σε διαδρομές και πήγαινε-έλα
 • Σου επιτρέπει να γνωρίσεις ποικιλία υλικών και τεχνικών που δεν θα είχες την δυνατότητα να γνωρίσεις σε ένα σεμινάριο
 • Είναι εξαιρετικά οικονομικό - ΜΟΝΟ 5 ευρώ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
 • Μπορείς να το παρακολουθήσεις παρέα με κάποιον φίλο ή φίλη!

 

Τι θα μάθεις στο Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία

Εκτός από την Εισαγωγή που περιλαμβάνει αναλυτικά το τι υλικά και εξοπλισμό θα χρειαστείς για να μπορείς να παρακολουθήσεις το σεμινάριο με άνεση, τα μηνιαία μαθήματα του σεμιναρίου θα καλύπτουν τις εξής θεματικές:

 • Decoupage με χαρτί και ύφασμα
 • Κατασκευές με τσιμέντο
 • Στένσιλ σε διάφορες επιφάνειες
 • Σφραγίδες σε διάφορες επιφάνειες
 • Δημιουργίες με τσόχα
 • Γνωριμία με το κέντημα
 • Marbling
 • Απλικέ
 • Βάψιμο υφάσματος με την τεχνική tie dye
 • Φτιάχνουμε τα πρώτα μας κεριά
 • Πειραματιζόμαστε με τα σαπούνια
 • Δημιουργίες με washi tape

Επιπλέον με το σεμινάριο περιλαμβάνονται και ΔΩΡΕΑΝ 4 εποχιακά project για τα:

 • Χριστούγεννα
 • Άνοιξη/ Πάσχα
 • Καλοκαίρι
 • Νέα σχολική χρονιά
 

1. Πρόσβαση σε κλειστό γκρουπ στα social media

Με την εγγραφή σου στο σεμινάριο γίνεσαι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που όπως εσύ, αποφάσισαν να βάλουν το crafting στη ζωή τους. Στην ομάδα αυτή θα μπορείς να συζητάς για ό,τι σε απασχολεί σχετικά με το σεμινάριο, να αναρτάς φωτογραφίες από τις δημιουργίες σου και να έρχεσαι σε επαφή με άτομα που μοιράζεσαι την κοινή σας αγάπη για τη δημιουργία.

2. Εκπτωτικά κουπόνια & προσφορές

Με την εγγραφή σου στο σεμινάριο θα έχεις κάθε μήνα πρόσβαση και σε προσφορές σε υλικά και εξοπλισμό από συνεργαζόμενα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, ενώ θα μπορείς να συμμετέχεις σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς!


3. Projects με βήμα βήμα οδηγίες

Καλή η θεωρία, αλλά αν δεν κάνεις εξάσκηση, τι νόημα έχει; Γι΄αυτό μάθε μήνα εκτός από την θεωρία, προσφέρουμε στους μαθητές του σεμιναρίου και βήμα βήμα projects από κάθε θεματική για να εξασκηθούν στις τεχνικές και φυσικά να δημιουργήσουν! Επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους και προτεινόμενα project για να πειραματιστούν περισσότερο.

4. Εποχιακά bonus projects

Εκτός από τις 12 μηνιαίες θεματικές στο σεμινάριο αυτό έχεις και 4 ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΟΧΙΑΚΑ PROJECT - Χριστούγεννα, Άνοιξη/ Πάσχα, Καλοκαίρι, Νέα σχολική χρονιά

Εισηγητές


Ελίνα Αντωνοπούλου
Ελίνα Αντωνοπούλου

H Ελίνα Αντωνοπούλου είναι η δασκάλα αυτού του σεμιναρίου.

Ξεκίνησε ακολουθώντας το δρόμο της εκπαίδευσης ως φιλόλογος, αλλά στην πορεία την κέρδισαν οι διαφημιστικές… Όταν όμως γνώρισε τη μαγεία της χειροτεχνίας όλα άλλαξαν ξανά! Έτσι, δημιούργησε το ftiaxto.gr, το οποίο λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία για 10 χρόνια.

Ο κύκλος αυτός για εκείνη ολοκληρώθηκε και πέρασε στο επόμενο βήμα, συνδυάζοντας τις δύο της αγάπες: την εκπαίδευση και τη χειροτεχνία.

Έτσι γεννήθηκε το learn2craft.gr και τα online σεμινάρια χειροτεχνίας του. Την Ελίνα θα την βρείτε μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες, καθώς όχι μόνο παρουσιάζει και διδάσκει κάποια από τα σεμινάρια, αλλά επιλέγει η ίδια τους συνεργάτες και επιμελείται την ύλη όλων των σεμιναρίων.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πολλών ειδών τεχνικές και υλικά και πιστεύει πολύ στην θεραπευτική πλευρά της χειροτεχνίας για όλες και όλους!


Ξεκίνα τώρα!Συχνές ερωτήσεις


Πώς παρακολουθώ το σεμινάριο;
Το «Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία» αποτελείται από μια σειρά μηνιαίων μαθημάτων σε βίντεο που μπορείς να παρακολουθήσεις από τον υπολογιστή σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι όταν σου έρχεται το email οτι το μάθημα του μήνα δημοσιεύτηκε να συνδεθείς στο internet και να το παρακολουθήσεις. Πάντα μπορείς να δεις όσες φορές θέλεις και τα μαθήματα των προηγούμενων μηνών. Μαζί με τα video θα βρεις και επιπλέον ασκήσεις, λίστες και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή που θα σε βοηθήσουν συμπληρωματικά.
Πότε ξεκινάει το σεμινάριο και πότε τελειώνει;
Το πρώτο μάθημα του "Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία" θα δημοσιευτεί την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023. Από εκεί και πέρα θα δημοσιεύεται ένα μάθημα κάθε μήνα, για 12 μήνες. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία που θα κάνεις την εγγραφή σου εσύ θα λαμβάνεις το μάθημα του μήνα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο 12μηνος κύκλος.
Για πόσο καιρό έχω πρόσβαση στο σεμινάριο;
Πως σου ακούγεται το για πάντα; Μετά την αγορά έχεις απεριόριστη πρόσβαση στο σεμινάριο για όσο καιρό θέλεις και σε όλες σου τις συσκευές. Αρκεί να έχεις σύνδεση στο internet.
Γιατί πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο;
Πιστεύουμε απόλυτα στην δωρεάν διανομή της γνώσης. Υπάρχουν πολλά δωρεάν σεμινάρια χειροτεχνίας στο διαδίκτυο, αλλά εδώ θα λάβεις συγκεντρωμένη την γνώση, ποιοτικά και ολοκληρωμένα. Το «Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία» είναι ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο που πήρε χρόνο, γνώση και μεράκι για να δημιουργηθεί. Όπως θα πλήρωνες για να παρακολουθήσεις ένα οποιοδήποτε σεμινάριο, έτσι θα χρειαστεί να πληρώσεις και για αυτό. Έχουμε βάλει πολύ προσωπική δουλειά σε όλο αυτό και πιστεύουμε πραγματικά οτι τα χρήματα που θα πληρώσεις είναι λίγα αναλογικά με το πόσα πράγματα θα πάρεις από εμάς!
Θα χρειαστώ απόδειξη/ τιμολόγιο. Τι πρέπει να κάνω;
Η τιμολόγηση του σεμιναρίου γίνεται μέσω της πλατφόρμας Teachable που φιλοξενεί το σεμινάριό, οπότε με την εγγραφή σου θα λάβεις ένα email με την απόδειξη αγοράς σου. Εάν θέλεις τιμολόγιο θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις μαζί μας στο [email protected] ΠΡΙΝ κάνεις την αγορά!
Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις;
Όχι, στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν μπορείς να πληρώσεις με δόσεις, καθώς το περιεχόμενο αποστέλλεται μηνιαία και δεν είναι διαθέσιμη αυτή η επιλογή.
Δεν έχω πιστωτική/ χρεωστική κάρτα. Πώς μπορώ να αγοράσω το σεμινάριο;
Εάν δεν έχεις πιστωτική/ χρεωστική κάρτα και θέλεις να αγοράσεις το σεμινάριο, μπορείς να κάνεις κατάθεση στον τραπεζικό μας λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ GR19 0172 0300 0050 3010 8080 358 - Δικαιούχος Ελένη Αντωνοπούλου). Επίσης, μπορείς να πληρώσεις με paypal εδώ www.paypal.me/learn2craft. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να μας στείλεις την απόδειξη πληρωμής στο [email protected] για να σου δώσουμε πρόσβαση στο σεμινάριο.
Θα πάρω κάποιο πιστοποιητικό παρακολούθησης;
Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου δώσουμε πιστοποιητικό παρακολούθησης, μιας και δεν είμαστε σπίτι σου για να δούμε εάν πραγματικά ολοκλήρωσες το σεμινάριο. Εάν θέλεις κάτι αναμνηστικό, τότε πολύ ευχαρίστως να σου στείλουμε κάτι...
Εάν έχω απορίες που θα τις λύσω;
Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου με τους εξής τρόπους: 1. Με email στο [email protected] 2. Στα κλειστά group του σεμιναρίου στα social. Εκεί μπορείς να μοιράζεσαι τις απορίες, τους προβληματισμούς σου και τις δημιουργίες σου τόσο μαζί μου, όσο και με τους υπόλοιπους συμμαθητές σου. 3. Στα social media μας! Θα χαρώ πολύ αν μοιραστείς μαζί μας και τις δημιουργίες σου από το σεμινάριο κάνοντας μας tag με το @learn2craftgr ή @learn2craft
Ωραία όλα αυτά αλλά τι θα μάθω να φτιάχνω τελικά;
Στο "Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία" σου δείχνουμε κάθε μήνα τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεσαι για δημιουργήσεις με την τεχνική του μήνα (π.χ. Decoupage). Μαζί με τα μαθήματα σου δίνουμε και ασκήσεις και λίστα με προτεινόμενα projects. Από εκεί και πέρα ο κόσμος της χειροτεχνίας είναι ανοιχτός μπροστά σου. Πρακτικά στο τέλος του χρόνου θα έχεις δοκιμάσει 12 διαφορετικές τεχνικές και θα μπορείς να δημιουργήσεις μεγάλη ποικιλία κατασκευών χρησιμοποιώντας τις τεχνικές αυτές που έμαθες μαζί μας! Πώς σου ακούγεται αυτό;
Πότε θα δημοσιευτεί το σεμινάριο;
Το "Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργίας" θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον Νοέμβριο του 2023. Τι λες; Θα μπεις κι εσύ στην παρέα μας;


Αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα ή χρειάζεσαι τιμολόγιο μπορείς να κάνεις κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR19 0172 0300 0050 3010 8080 358
Δικαιούχος: ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Επιπλέον, μπορείς να πληρώσεις με paypal εδώ

https://www.paypal.me/learn2craft

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να μας στείλεις την απόδειξη πληρωμής στο [email protected] για να σου δώσουμε πρόσβαση στο σεμινάριο.

Ξεκίνα τώρα!